Home –  business – Dus je denkt erover om een Sim-Only abonnement te nemen…

Dus je denkt erover om een Sim-Only abonnement te nemen…

sim only

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je waarschijnlijk je mobiele telefoonservice gebundeld met je andere voorzieningen zoals tv en internet. Maar wat als je wat geld zou kunnen besparen door het traditionele telefoonabonnement te laten vallen en in plaats daarvan een sim-only abonnement te nemen? In deze blogpost bekijken we wat sim-only abonnementen zijn en of ze geschikt zijn voor jou.

Wat is een sim-only abonnement?

Een sim-only abonnement is precies hoe het klinkt – een mobiele telefoon abonnement waarbij alleen de simkaart is inbegrepen. Dat betekent geen dure nieuwe telefoon, geen bedrieglijk “tweejarig contract” en geen extra kosten. In plaats daarvan koopt u gewoon een simkaart van de door u gekozen provider (waarover later meer) en plaatst u deze in een niet-vergrendelde telefoon. En dat is het! Je bent nu klaar om te bellen, sms’en en internetten. Sim-only plannen zijn vaak veel goedkoper dan traditionele mobiele telefoonplannen, omdat je niet om de twee jaar voor een nieuwe telefoon betaalt. Sommige websites van carriers adverteren zelfs met sim only plannen voor slechts 10 euro per maand.

Sim-only vs traditionele mobiele telefoon plannen: Wat past bij jou?

sim onlyNu we weten wat een sim-only abonnement is, gaan we dieper in op de voor- en nadelen. Hier zijn enkele dingen die je in overweging moet nemen bij het vergelijken van sim-only abonnementen met traditionele mobiele telefoon abonnementen:

Prijs: Zoals we al eerder zeiden, een van de grootste voordelen van sim-only plannen is dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan traditionele mobiele telefoon plannen. Als je geld wilt besparen op je maandelijkse mobiele telefoonrekening, is een sim-only abonnement zeker het overwegen waard.

Ontgrendelde telefoons: Om een sim-only abonnement te kunnen gebruiken, heb je een unlocked telefoon nodig. Een niet-vergrendelde telefoon is een toestel dat niet gebonden is aan een specifieke provider. Dat betekent dat u op elk moment van provider kunt wisselen zonder een nieuwe telefoon te hoeven kopen. Ontgrendelde telefoons zijn meestal duurder dan telefoons met een carrier-lock, maar ze bieden veel meer flexibiliteit. En omdat je met een sim-only plan niet om de twee jaar voor een nieuwe telefoon betaalt, worden de kosten van een niet-vergrendelde telefoon snel gecompenseerd door de maandelijkse besparingen

Dekking: Een van de potentiële nadelen van sim-only plannen is de dekking. Hoewel de meeste grote providers vrij brede dekkingskaarten aanbieden, zijn er nog steeds enkele landelijke gebieden waar de service vlekkerig kan zijn. Dus als je in een gebied met een slechte mobiele service woont, kan een traditionele mobiele telefoon plan een betere optie voor je zijn. Een ander ding om in gedachten te houden is dat verschillende carriers verschillende netwerken gebruiken, dus zelfs als de ene carrier geen goede dekking heeft in jouw gebied, kan een andere dat wel hebben

Sim-only abonnementen worden steeds populairder omdat consumenten manieren zoeken om geld te besparen op hun maandelijkse rekeningen. En hoewel er zeker een aantal voordelen zitten aan het dumpen van het traditionele telefoonabonnement ten gunste van een sim-only abonnement, zijn er ook een aantal dingen die je moet overwegen voordat je overstapt. We hopen dat deze blogpost u iets heeft gegeven om over na te denken wanneer u beslist of een simulatieabonnement geschikt is voor u!